#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / dolç / fred / anual /

«LE NEGRE» – PASTÍS DE XOCOLATA SENSE FARINA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g de xocolata amarga

 100 g de mantega

 75 g de sucre

 2 ous

 mantega

 farina

 

 


COM HO FEM?

 

Fonem la xocolata i la mantega al bany maria. Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb la meitat del sucre amb varetes elèctriques fins que es dissolgui el sucre, i els barregem amb la xocolata fosa i mantega. Ho refredem a temperatura ambient. Batem les clares a punt de neu, hi afegim la resta del sucre en forma de pluja i continuem batent un parell de minuts més. Incorporem les clares batudes molt suaument a la barreja de xocolata. Ho posem en un motlle de 12 cm i al forn a 190 °C durant 25-30 minuts. Després ho deixem reposar 10 minuts.

 

ET RECOMANEM

Els motlles més comuns són els de 22 cm, per fer-ho en un d’aquests hem de duplicar les quantitats de la recepta i afegir-hi 10 minuts de cocció. Perquè aquest pastís sigui unes postres completes, el podem combinar amb COMPOTA DE PERES i SALSA DE IOGURT I SAFRÀ, o simplement amb un sorbet de fruita una mica àcid.