#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

CONSELLS

Cerca els consells
per paraules clau

"
Estalviar

Per estalviar, podem coure llegums per a més d’un àpat i conservar-los a la nevera amb l’aigua de bullir i un raig d’oli.

"
Congelar els llegums

Els llegums es congelen dins una bossa de plàstic ben tancada, poden durar mesos.

"
Un cop cuits

Un cop cuits, els llegums es conserven una setmana a la nevera dins d’un recipient hermètic.

"
Llegums

Els llegums secs conservem-los sempre en un lloc fresc i sense humitat.

"
Pernil dolç

El pernil dolç guardem-lo a la part més freda del refrigerador i no triguem a consumir-lo.

"
Un cop oberts

Un cop oberts, els iogurts s’han de consumir ràpidament.

"
Controlem

Controlem les dates de consum preferent.

"
Iogurts

Guardem els iogurts i altres postres làctics al prestatge superior de la nevera.

"
Congelem

Congelem el formatge abans que es faci malbé, aprofitem-lo per a cremes, salses, pizzes...

"
Guardem el formatge

Guardem els formatges frescos al prestatge superior de la nevera dins un recipient hermètic amb un tros de paper de cuina que absorbeixi la humitat.

"
Formatges

Conservem els formatges tous o cremosos en una carmanyola ben tancada o embolicats en film.

"
Caducitat

Vigilem les dates de caducitat dels ous.

"
Punta avall

Els ous millor a la nevera i amb la punta cap avall!

"
Plats amb ou

Assegurem-nos que els plats amb ou es coguin bé i quedin ben quallats.

"
Ou

Guardem els aliments fets amb ou cru sempre a la nevera i consumim-los ràpidament.

"
Clares

Congelem per separat les clares. Les podrem fer servir per muntar.

"
Penjat

Conservem el tomacó penjat al rebost i a temperatura ambient!

"
Frigorífic

Guardem els tomàquets al frigorífic només si són molt madurs. El fred pot fer-los perdre el gust.

"
Temperatura

Deixem madurar els tomàquets a temperatura ambient per gaudir de tot el seu gust. Duren més si els posem cap per avall.

"
Conserva de tomàquet

Podem fer conserva de tomàquet cru o de tomàquet sofregit.

"
Tomàquets de temporada

Aprofitem els tomàquets de temporada, econòmics i nutritius, i fem-ne conserves per a la resta de l’any.

"
Congelem els tomàquets

Congelem els tomàquets sencers o escaldats, pelats i sense llavors. Aguanten sis mesos, ideals per a un sofregit.

"
Taronges, pomes, plàtans

Allunyem les taronges de plàtans i pomes, que faran que madurin ràpidament.

"
Taronja

Quan una taronja comença a fer-se malbé, retirem-la ràpidament perquè no faci malbé la resta.

"
Conservar taronges

Per conservar les taronges més temps podem posar-les a la nevera, però no seran tan bones.

"
Taronges

Les taronges, com altres cítrics, si les consumim al moment es poden mantenir a temperatura ambient.

"
Guardar taronges

Guardem les taronges sense apilar, en un lloc fresc i sec, lluny de la humitat.

"
Oli d’oliva

Si l’embotit està encetat, untem la part tallada amb una mica d’oli d’oliva.

"
Pernil

Podem congelar el pernil. L’hem de treure del congelador amb temps perquè es vagi descongelant.

"
Embotit tallat

Guardem l’embotit tallat en un recipient hermètic, i només li traiem la pell en l’últim moment.

La sèrie

Consulta els nostres programes i podràs aprendre senzilles receptes i trucs per tal d’aprofitar tot el menjar que tenim a casa!