#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

CONSELLS

Cerca els consells
per paraules clau

"
Espinacs

Els espinacs frescos guardem-los a la nevera en una bossa amb petits forats i consumim-los abans de tres dies.

"
Congelem el carbassó

Congelem el carbassó pelat, tallat i escaldat uns minuts. Refredem-lo en aigua freda i congelem-lo dins una bossa un cop sec i mirant que no quedi apilonat.

"
pelem el carbassó

No és imprescindible que pelem el carbassó. Aprofitem-lo sencer!

"
carbassó

Conservem el carbassó allunyat de plàtans i pomes. Els gasos que emeten poden donar-li gust amarg a la pell.

"
carbassons

No és imprescindible que els carbassons es guardin a la nevera.

"
Aprofitem les restes

Aprofitem les restes de carn per elaborar alguna recepta (croquetes, lasanya, canelons...)

"
Aprofitem el pollastre

Aprofitem el pollastre a l’ast l’endemà d’una manera ben senzilla, com ara a tires en una amanida.

"
Pollastre

Conservem les restes de pollastre a la nevera, un cop fred, fins un recipient hermètic.

"
Congelem l’albergínia

Congelem l’albergínia pelada, tallada i escaldada. Refredem-la en aigua freda i congelem-la dins una bossa un cop seca i mirant que no quedi apilonada.

"
Conservem l’albergínia

Conservem l’albergínia bé en oli o en escabetx ens durarà més!

"
Albergínia

Conservem l’albergínia en peces senceres, preferiblement a la nevera.

"
Guardem els pèsols

Tant en beina com desgranats, els pèsols guardem-los dins d’una bossa a la nevera.

"
Pèsols

Comprem els pèsols en beina, ens duraran més temps!

"
Un cop descongelat

Un cop descongelat el peix, mengem-nos-el ràpidament!

"
Peix fresc

El peix fresc guardem-lo ràpidament a la part més freda de la nevera.

"
Peix

El peix fora de l’aigua no vol aigua! Conservem-lo en un recipient hermètic amb reixeta per evitar qualsevol contacte amb el líquid.

"
Congelem els bolets

Congelem els bolets crus o fregits dins de bosses per congelar. Del congelador van directament a la paella.

"
Assequem els bolets

Assequem els bolets (trompetes, camagrocs, ceps...) a l’aire lliure durant uns deu dies. Guardem-los en pots de conserva.

"
Bolets

Aprofitem la temporada de bolets per tenir-ne per a la resta de l’any!

"
Alvocat a la nevera

Un cop obert, guardem l’alvocat untat amb llimona a la nevera, tapat per evitar que l’aire n’oxidi l’interior.

"
temperatura ambient

Deixem que l’alvocat maduri a temperatura ambient. Un cop madur consumim-lo ràpidament.

"
Alvocat

Perquè l’alvocat maduri, posem-lo dins una bossa de paper amb un plàtan o una poma.

"
Carn picada

La carn picada és la més delicada, per tant, conservem-la amb especial cura i consumim-la en 24 hores.

"
Descongelem la carn

Descongelem la carn a la nevera o si tenim pressa al microones, i cuinem-la immediatament.

"
Consumir la carn

Consumim la carn al cap de 2 o 3 dies màxim, o congelem-la en porcions individuals per a una congelació ràpida.

"
Carn crua

Evitem que la carn crua gotegi o regalimi sobre altres aliments.

"
Carn

Conservem la carn sempre a la nevera, a la part més freda.

"
Pastanagues estovades

Les pastanagues estovades, introduïm-les uns minuts en aigua freda.  

"
Pastanagues

No cal que posem les pastanagues a la nevera. Conservem-les amb part de les fulles.  

"
Fruita congelada

Totes les fruites es poden congelar. Informem-nos de com fer-ho abans que se’ns facin malbé.

La sèrie

Consulta els nostres programes i podràs aprendre senzilles receptes i trucs per tal d’aprofitar tot el menjar que tenim a casa!