Quatre àpats gratuïts d’aprofitament d’aliments

Aquesta primavera l’Agència de Residus de Catalunya promou, a través de la campanya Som Gent de Profit i amb la col·laboració de la Plataforma Aprofitem els Aliments, quatre àpats festius arreu de Catalunya per conscienciar sobre el valor dels aliments descartats dels circuits comercials. Es demana voluntariat per a les espigolades prèvies als àpats (recuperació d’aliments), així com per a la cuina i repartiment de racions.

Igualada, Tàrrega, Tarragona i Caldes d’Estrac seran els escenaris per als àpats d’aprofitament, que esdevindran festes populars, familiars i obertes a tothom amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania vers el malbaratament alimentari. Una festa on se celebrarà la recuperació d’uns aliments que ja no són comercialitzables per diversos motius però que estan en perfectes condicions per al consum. L’acció principal serà un Àpat d’Aprofitament gratuït on també hi haurà tallers de cuina, photocal de les imperfectes, la bici-batedora i l’Espectacle de Màgia “La Nevera de Profit”.

En cadascuna de les ubicacions es calcula repartir més de cent racions gratuïtes d’aliments que es cuinaran in situ i es podran consumir al moment. La recollida d’aliments es durà a terme de dues maneres diferents: amb espigolades urbanes de les parades dels mercats locals i dels comerços del voltant així com amb espigolades rurals recollint el producte que ha quedat un cop feta la collita al camp.

Els esdeveniments s’iniciaran activant les cuines al matí i realitzant activitats familiars lúdiques al voltant de la conscienciació envers el malbaratament d’aliments fins a migdia, quan es repartirà l’àpat gratuïtament a totes aquelles persones que s’hi acostin. Durant tot l’acte es donaran missatges quantificant la recuperació d’aliments aconseguida i els esforços realitzats, així com consells per evitar el malbaratament d’aliments.

Tant per a les espigolades com per al desenvolupament dels àpats es demanen voluntaris que hi vulguin col·laborar.

Les dates confirmades són:

Tarragona: 14 de març  (Pl. Corsini, a tocar del Mercat Central), a partir de les 9h

Igualada: 4 d’abril

Tàrrega: 18 d’abril

Caldes d’Estrac: 7 de juny

Per apuntar-se com a voluntari a l’àpat de Tarragona: https://t.co/w5cxGgHBDE?amp=1