#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

CONSELLS

Cerca els consells
per paraules clau

"
pa de qualitat

El pa de qualitat congelat a llesques és més pràctic i no perd propietats!

"
pa de motlle

Deixem el pa de motlle a la bossa de plàstic dins de la nevera i el consumim abans de la data de caducitat.

"
Pans

Els pans de sègol, integrals o de pagès grans i amb escorça gruixuda duren més temps.

"
bossa de roba

Conservem el pa dins d’una bossa de roba: evita la pèrdua d’humitat i permet que el pa respiri.

"
pa

No hem de guardar mai el pa de barra en una bossa de plàstic: es florirà.

"
Conservar la ceba

Per conservar molt de temps les cebes, pelem-les, piquem-les i congelem-les en una bossa.

"
mitja ceba

Si tenim mitja ceba, guardem-la a la nevera tapada amb film o dins.

"
Cebes

Conservem les cebes separades entre si, en un lloc fresc, sec i ventilat.

"
Ceba i patata

No barregem cebes i patates! Es conserven millor per separat!

"
Poma i patata

Si deixem una poma a prop de les patates es conservaran millor. En un lloc fresc i fosc!

"
Patates

Les patates han d’estar ben airejades. Posem-les en una reixeta o bossa de malla.

"
racions individuals

Si congelem aliments ja cuinats, fem-ho en racions individuals perquè sigui més fàcil aprofitar-los.

"
Guardar

Un cop fredes, guardem les restes de menjar a la nevera, en recipients tancats hermètics, mai al descobert.

"
Amanir

Un cop afegim sal, oli i vinagre, l’amanida es fa malbé ràpidament. Amanim-la per racions!

"
glaç

Revisem periòdicament el congelador per no oblidar-hi aliments i evitem que s’hi faci glaç.

"
recipients amb reixeta

Els recipients amb reixeta són ideals perquè descongelem d’una manera neta i segura.

"
data de congelació

Els congelats no duren per sempre! Etiquetem els congelats amb la data de congelació.

"
Congelador

Posem el congelador a -18ºC i tot es conservarà millor!

"
Descongelem

Descongelem d’una manera segura: millor dins de la nevera i, si tenim pressa, al microones.

"
Un cop cuinada

Un cop cuinada, la carn es pot tornar a congelar.

"
Si la verdura…

Si la verdura s’està fent malbé, escaldem-la durant uns minuts, refredem-la i congelem-la. Però no congelem mai cogombres ni enciams.

"
Verdura

Les parts dures de la verdura, les peles netes o els troncs, podem congelar-los i aprofitar-los per fer una crema o brou.

"
Tomàquets

Els tomàquets els podem congelar directament, millor pelats, per aprofitar-los en un sofregit.

"
Tallem l’enciam

Tallem l’enciam amb ganivets de plàstic o ceràmica. Retardarem l’oxidació.

"
L’enciam en bossa

L’enciam en bossa dura més però es farà malbé ràpidament un cop obert.

"
L’enciam és sensible

L’enciam és molt sensible al fred. Conservem-lo al calaix de les verdures de la nevera!

"
Fulles d’enciam

Les fulles senceres d’enciam duren més. No les partim ni trenquem fins a l’últim moment.

"
Enciam

Conservem l’enciam net i sec (amb una centrifugadora) i dins d’una carmanyola a la nevera, amb un parell de tovallons de paper de cuina entre les fulles

"
Rebost

Tomàquets, cebes, pastanagues i patates, al rebost millor que a la nevera!

"
Congelem els espinac

Congelem els espinacs un cop nets i escaldats, assequem-los bé i fiquem-los en bosses o en recipients de plàstic al congelador, en racions individuals.

La sèrie

Consulta els nostres programes i podràs aprendre senzilles receptes i trucs per tal d’aprofitar tot el menjar que tenim a casa!